5/5

Vi har arbejdet på, at jeg skal blive mere sikker på mig selv, og jeg kan tydeligt mærke forskel. Det er rart, at man kan få forløst nogle af de ting, man går og dealer med i hverdagen.

Christine, 26 år

★ Hvad siger andre ★

Udvalgte stresstests

Har du brug for en indikator på, om du er stresset, kan du gå direkte til 4 udvalgte stresstests, som er udviklet på basis af anerkendt forskning.

Stress er en medfødt egenskab

Stress er en medfødt egenskab, som gennem evolutionen har sikret vores overlevelse, ved at vi kan mobilisere ekstra styrke og årvågenhed i forbindelse med kamp eller flugt. Stress er derfor hensigtsmæssigt – i moderate mængder, når vi skal præstere noget ekstra. Det kan være, hvis vi står i en potentiel livsfarlig situation, som kræver, at vi handler hurtigt; fx undvige en bil, som kører ud foran os. Men det kan også være at yde en ekstra indsats på arbejdet i en travl periode, eller når vi skal præstere ved en eksamen eller til en jobsamtale.

Alvorlige stresssymptomer

Langvarig stress er derimod skadeligt og i værste fald livsfarligt. Det gælder både den fysiske stress og den psykiske stress i form af tanker, som får lov til at fylde ekstraordinært meget og sætte sig som bekymringer. Det kan være bekymringer om økonomien, arbejdet, vennerne, parforholdet, verdenssituationen, klimaet mv.; der er ikke grænser for, hvad vi kan bekymre os om.

Links til eksterne stresstests

FH's stresstest

Udviklet af LO og FTF – Grøn, gul eller rød stressniveau

Perceived Stress Scale

Udviklet af Cohen, Kamarch, & Mermelstein – Stress score

-

Jobindex stresstest

Udviklet af stressforsker Bo Netterstrøm – Stressniveau på 2 min.

KEDS stress-indikator

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø – Spørgeskema til print

Tegn på stress

Symptomerne ved den langvarige stress er mange.
Det kan være, at du:

  • mangler overblikket, glemmer ting, eller ikke kan koncentrere dig, som du plejer 
  • mangler overskud eller ikke har nogen energi 
  • er mere irritabel, grådlabil, og lettere bliver slået ud 
  • har mindre lyst til sex 
  • er oftere syg, end du plejer, er svimmel, har hjertebanken, hovedpine, svedeture eller forhøjet blodtryk
 

En hverdag uden stress

Du behøver ikke være sygemeldt med stress for at gøre noget ved din situation. Tværtimod gælder det, at, jo hurtigere du reagerer, jo hurtigere kan du komme tilbage til en hverdag uden stress. I stressterapien hjælper jeg dig med at blive bevidst om den bagvedliggende årsag til din stress og giver dig konkrete værktøjer til at håndtere de situationer, som gør dig stresset, så du undgår at komme i langvarig stress igen.

Protraet_Rikke

Om Rikke Stærmose

Udover at arbejde som psykoterapeut i min praksis i Fortunstræde har jeg som konsulent, coach og psykoterapeut i bl.a uddannelsesregi haft mere end 3000 samtaler med voksne og unge.

Referencer

Hvad siger andre

5/5
Vi har arbejdet på, at jeg skal blive mere sikker på mig selv, og jeg kan tydeligt mærke forskel. Det er rart, at man kan få forløst nogle af de ting, man går og dealer med i hverdagen.
kvinde_anonym
Christine, 26 år
5/5
Jeg har lært mange ting om mig selv i forløbet hos Rikke, men der er alligevel flere områder, hvor det har været særligt betydningsfuldt. De ting, jeg har lært, har helt sikkert været med til at sænke mit stressniveau.
kvinde_anonym
Sarah, 45 år
5/5
Med hjælp fra Rikke har jeg fået redskaber til at bryde mine ubevidste reaktionsmønstre og tillære mig nye og bedre måder at håndtere hverdagen på, når den bliver for stressende eller overvældende.
mand_anonym
Tobias, 28 år

Mindfulness
og psykoterapi

At anvende mindfulness i et psykoterapeutisk forløb giver dig mulighed for at komme i tæt kontakt med din krop og lære, hvordan du slapper helt af, selv i stressede situationer. Med Mindfulness oplever du et bevidst nærvær og lærer at være til stede i nuet. Kombineret med andre teknikker inden for psykoterapi, kan det hjælpe dig med at komme ud af dårlige vaner og give dig selv lov til at handle, tænke og føle, netop som du ønsker. 

Jeg viser dig, hvordan du kan blive fri for dine egne tanker om fortiden og bekymringer om fremtiden, og i stedet være bevidst om, hvad der sker omkring dig lige nu. Mindfulness har påvist en positiv effekt på både stress, angst og depression.

Telefonsamtale

Gratis forsamtale (15 min.)

Jeg tilbyder en gratis forsamtale på ca. 15 min, som kan give dig en forsmag på, hvad du vil få ud af et terapeutisk forløb hos mig. Du vælger frit, om du har lyst til at booke en tid herefter.

Mobil

Stærmose Psykoterapi