Profil

Arbejdserfaring
Udover at arbejde som psykoterapeut i min praksis i Fortunstræde har jeg som konsulent, coach og psykoterapeut i bl.a uddannelsesregi haft mere end 3000 samtaler med voksne og unge. Jeg har arbejdet som faglig leder i en lille NGO, hvis kerneopgave er at rådgive børn og unge, der er udsat for vold i familien eller i kæresteforhold. Senest har jeg været tilknyttet en psykologisk rådgivning, hvor jeg primært har haft terapeutiske forløb med unge og voksne mellem 25-55 år.

Uddannelse 
Jeg er uddannet Coach, Stressterapeut og Psykoterapeut fra Coach & Psykoterapeutskolen. Jeg har taget en mag.art i klassisk arkæologi ved Københavns universitet og har endvidere en diplomuddannelse i beskæftigelse og vejledning.

hulemand

Biopsykologi

Jeg tager udgangspunkt i biopsykologi, der lægger på, at vores følelsesliv er sammensat af både vores biologiske- og sociale arv. Menneskets krop og psyke hænger uadskilleligt sammen. Det kan skabe udfordringer i dagligdagen, da vores evolutionære udvikling ikke er fulgt med den teknologiske.

Den terapeutiske tilgang er udviklet på baggrund af den videnskabelige forskning, som adfærdsbiolog Paul D. MacLean blev nomineret til nobelprisen for i 1985.

Læs mere om biopsykologi på biopsykologi.dk

Teknikker som jeg arbejder med

7 samtaleteknikker:
dialog, analytisk, kognitiv coaching og terapi, anerkendende, dybdepsykologisk, fokusering og klinisk

5 psykodynamiske teknikker:
gestalt, oplevelsesorienteret, psykospil, mindfulness og metakognitiv terapi

2 kropsdynamiske teknikker:
bioenergetik og åndedrætsterapi

➔ Læs mere om de enkelte teknikker på dette eksterne link

Referencer

Hvad siger andre

5/5
Det har på mange måder været en stor oplevelse at gå i terapi hos Rikke. Jeg er blevet meget klogere på mig selv. Det er en rejse, som alle burde unde sig selv.
kvinde_anonym
Sarah, 45
5/5
Det har været nogle virkelig gode samtaler, som har hjulpet mig videre i livet. Rikke er nem og god at snakke med og giver dig en chance for at kunne komme ud med, hvad du vil.
kvinde_anonym
Mie, 15
5/5
Jeg ved nu i langt større grad, hvor stor en effekt min opvækst har haft på mig. Dette har gjort det muligt at for mig at opnå en større forståelse af mig selv.
mand_anonym
Tobias, 28
Telefonsamtale

Gratis forsamtale (15 min.)

Jeg tilbyder en gratis forsamtale på ca. 15 min, som kan give dig en forsmag på, hvad du vil få ud af et terapeutisk forløb hos mig. Du vælger frit, om du har lyst til at booke en tid herefter.

Mobil

Stærmose Psykoterapi